Neurofeedback coach in België

Wat als het allemaal begon met de hersenen?...

Burn-out, moeilijke concentratie, stress, trauma, wat als het trainen van uw hersenen zoals sporten u een boost geeft? Ontdek de neurofeedback, de zachte methode voor iedereen, kinderen en volwassenen.

Wat is neurofeedback?

Train en versterk je brein

De neurofeedback, hersengymnastiek

De elektrische activiteit van de hersenen wordt gevolgd met behulp van elektroden. Door een EEG uit te voeren, merkten de artsen dat bepaalde elektrische activiteiten abnormaal waren bij hun patiënten (hyperactieve kinderen, mensen met epilepsie, zij die een trauma hadden opgelopen, enz.). De neurofeedback, door een geluidssignaal uit te zenden wanneer elektrische activiteit niet optimaal is, nodigt neurale circuits uit om opnieuw in balans te komen, waardoor de hersenen de mogelijkheid krijgen om zichzelf opnieuw te reguleren.

De neurofeedback, een kostbare bondgenoot

Niet voor niets gebruiken veel professionele sportteams neurofeedback om hun spelers te ontspannen, om ze gefocust te houden en hun fysiek te optimaliseren. Of we nu specifieke symptomen hebben of voor ons lichaam en geest willen zorgen, tot nu toe hebben we het vermogen en de training van onze hersenen onderschat om te herstellen van de stress die ons drukke leven met zich meebrengt. Een training met dynamische neurofeedbacktraining kan daarin grote verandering brengen.

De neurofeedback om te herstellen van...

01.

Stress

Professionele of ouderlijke burn-out, angst of angsten, depressie, zoveel symptomen die hand in hand gaan met functionele veranderingen in de hersenen.

02.

Prestatie

Voorbereiding op wedstrijden, examens, aan de top van uw mentale prestaties staan, uw concentratie verfijnen, uw geheugen, een stalen geest hervinden.

03.

ADHD

Hyperactiviteit, verslaving, moeite met loslaten, kwaliteitsvolle slaap terugvinden, chronische pijn zoals hoofdpijn, het trainen van uw hersenen voor beter fysiek welzijn.

04.

Trauma

Posttraumatische stress belet u om volledig in het heden te zijn. Leer de hersenen weer om in het dagelijkse leven (het nu) te functioneren.

Hoe verloopt een neurofeedbacksessie?

— 01

Plaatsing van elektrodes

U zit op een comfortabele fauteuil zodat u zich kan ontspannen. Er worden twee sensoren op uw hoofdhuid aangebracht en drie sensoren op uw oren. Met deze elektroden kan de neurofeedback-software de elektrische activiteit van uw hersenen lezen.

— 02

Start van de sessie

De muziek begint, u kunt al dan niet uw ogen sluiten, u kunt ook slapen als u dat verkiest. Kinderen vinden het soms leuk om een rustig spel te spelen of een boek te lezen. Kleine onderbrekingen in de muziek geven aan dat het systeem uw hersenen traint door middel van deze ‘geluids-feedback’.

— 03

De begeleiding

We beginnen met het bespreken van de werkwijze en uw verwachtingen. Naarmate de sessies vorderen, zullen we uw observaties en gevoelens bespreken.

De wetenschappelijke literatuur [...] suggereert dat de neurofeedback op veel gebieden een belangrijke therapeutische rol speelt. Ik ben van mening dat een behandeling die zo'n breed werkingsspectrum heeft aangetoond, universeel moet worden erkend en op grote schaal moet worden gebruikt."

Frank Duffy, directeur van de Clinical and Developmental Neurophysiology Laboratories in het Boston Children's Hospital

Over mij

Hoe ben ik uiteindelijk gecertificeerd als dynamische neurofeedback trainer?

Toen ikzelf met meerdere spanningen en trauma’s te kampen had, kreeg ik toen het boek van Bessel van der Kolk in handen: “Het lichaam wordt getekend door elk trauma – hoe klein ook – en draagt er de sporen van, een herinnering die onze emoties doordringt.” En hier maak ik kennis met de wereld van de neurofeedback.

Getuigenissen, zoveel verschillende en unieke verhalen

De dynamische neurofeedback is een wellness-tool en valt niet in een medische categorie. Iedereen zal anders reageren en er kan geen uitkomst worden voorspeld of gegarandeerd. Wetenschappelijke studies nemen toe, de getuigenissen spreken voor zich en de neurowetenschappen zitten in de lift. Om op te volgen!

5/5

Neurofeedback gaf me een helderheid die ik misschien vergeten was door te veel aan het werk te zijn en niet genoeg in het leven.
Het hielp me ook om dat beroemde "huidige moment" met mijn vingers te voelen en aan te raken.

Anna
Ondernemer
5/5

Ik begon mijn sessies toen ik psychisch en fysiek erg moe was. Mijn nachten waren slecht en mijn ideeën zaten vaak in de mist. Vanaf de eerste sessie voelde ik een effect, de mist begon op te trekken. Naarmate de sessies vorderden, werden mijn ideeën helderder, helderder, mijn vermogen om beslissingen te nemen verbeterd, ik leerde ook naar anderen te luisteren, ik ontdekte dat een sereniteit nooit werd bereikt en uiteindelijk heeft dit alles mijn zelfvertrouwen vergroot. Ik voelde me echt goed in mijn hoofd en dat is zo'n fijn gevoel! Ik kan iedereen alleen maar aanraden om het eens te proberen!

Valérie
Manager
5/5

Mijn reeks Neurofeedback-sessies bevrijdde me van mijn KNO-problemen en stopte mijn allergische rhinitis die ik al 15 jaar had. Mijn hoofd werd helder alsof er een sluier scheurde die alles daarvoor had verduisterd.

N.
Ondernemer

Blog

U vindt hier mijn laatste lezingen over het onderwerp, getuigenissen, toepassingen van neurofeedback, …

Veel Gestelde Vragen

Als u vragen hebt, aarzel dan niet om met mij contact op te nemen.

Ieders brein is anders, het is onmogelijk om van tevoren te weten hoe je systeem zal reageren. Omdat neurofeedback een training is, zullen de hersenen zich vanaf de eerste sessie gaan reorganiseren. Als we in het begin veel tijd laten verstrijken tussen elke sessie, is de kans groter dat de hersenen weer in de normale modus gaan functioneren, daarom raden we aan een reeks hechte trainingen te doen om de hersenen te helpen het maximale uit deze nieuwe gymnastiek te halen. Eén sessie is echter al voordelig en elke sessie is er één gewonnen! Met neurofeedback kunt u op elk moment stoppen en later hervatten. We bieden vaak een reeks van 10-12 sessies aan en daarna een maandelijks “onderhoud” of wanneer het nodig is.

Bijwerkingen zijn zeldzaam en de enige die tot nu toe bekend zijn, zijn ernstige vermoeidheid en hoofdpijn na een sessie. Ze verdwijnen zeer snel en werden meer opgemerkt tijdens de eerste sessies. De neurofeedbacktrainer begeleidt u om samen met u uw oefening te definiëren en overtraining te voorkomen.
Er zijn tot op heden geen contra-indicaties bekend voor een dynamische neurofeedback.

Neen. De neurofeedback wordt in België veel minder toegepast en is minder gekend dan in landen als Duitsland, Nederland, de Verenigde Staten en Canada.

Neen. Het is een niet-invasieve methode. De elektroden op de hoofdhuid worden daar gewoon met een geleidende pasta vastgezet. Er komen geen elektrische schokken aan te pas. Het is alsof u naar een muziek-sessie zou luisteren.

Scroll naar boven